Πώς θα αντιμετωπίσετε τις ναυτίες στην εγκυμοσύνη


Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, που χαρακτηρίζεται από συχνές ναυτίες, ενδείκνυται η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών από τη μέλλουσα μανούλα αν θέλει να νιώσει καλύτερα.

  • Για το πρωινό σας, οι επιλογές είναι μεταξύ τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως ή δημητριακά χωρίς ζάχαρη. Ιδιαίτερα τα δημητριακά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση του στομαχιού που είναι άνω-κάτω από τις ναυτίες.
  • Είναι αυτονόητο ότι τα φρούτα πρέπει να έχουν περίοπτη θέση στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το ποια φρούτα προκαλούν λιγότερες ναυτίες σε κάθε έγκυο. Μέσα από ένα μίνι πειραματισμό, θα βρείτε αυτά που είναι κατάλληλα για τον οργανισμό σας.
  • Καταναλώστε άφοβα πατάτες και ρύζι, μιας και δεν είναι τροφές που θα σας δυσκολέψουν στη χώνεψη ή θα επιτείνουν τις ναυτίες σας. Μάλιστα, το σκούρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες.
  • Μια ακόμα σούπερ επιλογή είναι τα αυγά, καθώς είναι πηγή πρωτεΐνης και λειτουργούν υποβοηθητικά στην αντιμετώπιση της ναυτίας.
  • Αν οι ναυτίες σας «χτυπήσουν» την πόρτα το χειμώνα, καλό είναι να καταφύγετε στη λύση της σούπας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κοτόσουπα ή σούπα με λαχανικά.

Μην ξεχνάτε ότι τροφές με πολλά μπαχαρικά και γενικά δύσκολες στη χώνεψη, δεν έχουν θέση στη διατροφή σας τη συγκεκριμένη περίοδο.